Als ZonneDeler heb je een eigen dashboard waarin je de gegevens van je investeringen kunt nagaan. Je kunt (indien van toepassing) de productie van een project volgen, de betalingen inzien en je eigen gegevens aanpassen.

Jouw eigen dashboard

Voor alle investeerders (ZonneDelers) biedt ZonnepanelenDelen een persoonlijk dashboard. Nadat een zonne-energieproject de 100% heeft behaald, en succesvol is gefinancierd, zal de uitgevende instelling officieel de toewijzing en uitgifte van de ZonneDelen doen. Hierna worden zijn de gegevens van het project in jouw dashboard zichtbaar.


Via Instellingen of Jouw Profiel kun je je persoonlijke gegevens aanpassen, wachtwoord wijzigen en instellen welke notificaties je wilt ontvangen.


In het dashboard heeft 6 menu's over je investeringen:


 1. Een portefeuille overzicht van de projecten waarin je hebt geïnvesteerd met basis informatie over het project (zie hieronder).
 2. Een overzicht van jouw inschrijvingen, projecten waarin je hebt geïnvesteerd, maar die nog niet officieel zijn uitgegeven. 
 3. Een financieel overzicht waar je ook het fiscaal jaaroverzicht kunt downloaden.
 4. De totale productie van al je ZonneDelen, in grafieken per dag, per maand en cumulatief van de afgelopen 12 maanden.
 5. De overzicht van alle uitbetalingen, die je ook kunt downloaden. In de download vind je de uitsplitsing van de betaling naar ZonneRente en aflossing.
 6. De berichten die over je projecten zijn verstuurd.

Informatie per project

Meer details van het project vind je door op de naam van het project te klikken. Zo vind je hier:

 • Dashboard met algemene informatie van het project
 • Overzicht met de berekening van de betalingen. 
  • Bedragen in het rood zijn niet aan je uitgekeerd.
 • Zonne-energieproductie
  • Van de laatste 7 dagen kun je bij productie vandaag de productie gedurende de dag terugvinden. Het is afhankelijk van de monitoring die in het project wordt gebruikt of deze precieze data zichtbaar is in je portal.
  • In de grafiek productie 2024 vind je de productie van het huidige kalenderjaar, uitgesplitst per maand. Van de huidige maand kun je de productie per dag terug vinden door te klikken op ‘dag’. 
  • In de grafiek met geproduceerde energie vind je de totale productie van je ZonneDelen in het project in het huidige kalenderjaar. Je kunt ervoor kiezen om de totale productie van de afgelopen maand te laten zien of de productie over de gehele looptijd van het project. 
   Je kunt ook zelf een start- en einddatum kiezen en de totale productie van die periode zo bekijken. Selecteer jaar, maand én de dag via het scherm om de productie zichtbaar te maken.
 • Mogelijkheid om notificaties specifiek voor dat project aan of uit te zetten 
 • Links naar alle relevante documentatie van het project.Goed om te weten

 • Je kunt het dashboard ook installeren als webapp op het beginscherm van je telefoon.
 • Je kunt de meeste gegevens zelf in het profiel aanpassen.
 • Bij enkele projecten is er een vaste ZonneRente. De hoogte van het rentebedrag is niet afhankelijk van de kWh productie en daarom is er ook geen kWh productie van deze projecten te zien.