Om witwassen tegen te gaan vragen we om je identiteitsbewijs. Met het identiteitsbewijs verifiëren we je identiteit. 


Als identiteitsbewijs kun je een geldig paspoort, rijbewijs, EU/EER-identiteitskaart of vreemdelingendocument sturen. Je kunt je BSN afschermen.


Waarom heeft ZonnepanelenDelen een identiteitsbewijs nodig?

ZonnepanelenDelen heeft als beleggingsonderneming een AFM-vergunning en daarbij hoort dat wij exact weten wie de investeerders op ons platform zijn. We vragen zowel aan nieuwe als bestaande investeerders om een identiteitsbewijs. 


Op deze manier voldoen wij aan onze identificatieplicht uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft)


Ik heb lang geleden al geinvesteerd, hebben jullie dan toch een identiteitsbewijs nodig?
We hebben van alle investeerders een identiteitsbewijs nodig, onafhankelijk wanneer en hoeveel er is geïnvesteerd. Tussen november 2022 en mei 2023 heb je daarom verschillende verzoeken gehad om je identiteitsbewijs te uploaden.


Hoe zorgen jullie ervoor dat deze veilig kan worden verstuurd?

Je kunt het identiteitsbewijs via de beveiligde link in de mail versturen. Deze mail ontvang je automatisch na investeren. De link in de mail is eenmalig te gebruiken om een document te uploaden en is 7 dagen geldig. Je kunt om een nieuwe link vragen als deze is verlopen.


Wat kan ik zelf doen om mijn identiteitsbewijs op een veilige manier te delen? 

Om je identiteitsbewijs op een veilige manier te delen, kun je zelf de volgende stappen nemen:

  • Van een identiteitskaart en rijbewijs zijn beide zijdes nodig. Van een paspoort hoeft alleen de houderpagina te worden ingestuurd.
  • Scherm de 9 cijfers van het BurgerServiceNummer (BSN) af. Op een rijbewijs en identiteitskaart staan deze op de achterkant.
  • Afschermen van de 9 cijfers van het BSN kan door deze af te dekken op de foto of via de app KopieID van de Rijksoverheid. Sla de foto lokaal op en verstuur deze via de beveiligde link in deze email.
  • Wanneer je gebruik maakt van een watermerk, zorg er dan voor dat deze niet over het MRZ deel (rode deel hieronder) komt.
  • Maak gebruik van de beveiligde link die we naar je sturen.


Je kunt voor vragen altijd bellen of mailen met ZonnepanelenDelen.

Het BurgerServiceNummer (999999990) staat bij een paspoort in het rode vak hierboven.


Goed om te weten:

  • Scherm niet meer dan de 9 cijfers van het BSN af. De cijfers en tekens voor en na het BSN moeten zichtbaar zijn.
  • Verwar het documentnummer niet met het BSN.
  • Onze privacy policy is op onze website te vinden.