Hieronder staat een aantal punten waarop PRO projecten afwijken van de ZonneDelen projecten die worden aangeboden op het platform van ZonnepanelenDelen. 


Deze lijst is niet limitatief en wij adviseren je het Informatie Memorandum in zijn geheel goed door te lezen zodat u op de hoogte bent van alle verwachtingen en risico’s voordat u besluit te investeren:

 

  1. Er wordt niet rechtstreeks in een specifiek project (vennootschap) geïnvesteerd maar in een B.V die bijvoorbeeld als doel heeft om meerdere systemen aan te kopen en te verleasen (Zoals Zonlease).
  2. Er worden obligaties uitgegeven met een vaste rente in plaats van ZonneDelen met een variable rente op basis van de zonnestroomproductie en stroomprijs.
  3. Omdat de rente niet afhankelijk is van de zonnestroom productie is de productie ook niet zichtbaar in het dashboard van ZonnepanelenDelen. Wel staat hier een overzicht van de investering, rente en aflossing.
  4. Voor de meeste ZonneDelen projecten is de looptidj 15 jaar, voor PRO projecten is vaak een kortere looptijd. 
  5. De kortere looptijd zorgt ervoor dat er sprake is van een herfinancieringsrisico aan het einde van de looptijd. Bij Zon Obligaties waarbij men rechtstreeks in 1 project investeert is hier geen sprake van.
  6. Er geldt een minimum investering van 250 EUR ipv 25 EUR bij zon-obligaties.

 

Goed om te weten

  • Ook voor PRO projecten vertegenwoordigt Stichting ZonneDelers de belangen van de Obligatiehouders.