Hieronder staat een aantal punten waarop deze aanbieding afwijkt van eerder projecten die gefinancierd zijn op het platform van ZonnepanelenDelen. 


Deze lijst is niet limitatief en wij adviseren je het Informatie Memorandum in zijn geheel goed door te lezen zodat u op de hoogte bent van alle verwachtingen en risico’s voordat u besluit te investeren:

 

  1. Er wordt niet rechtstreeks in een specifiek project (vennootschap) geïnvesteerd maar in een B.V die als doel heeft om meerdere systemen aan te kopen en te verleasen. Er is dus geen directe relatie tussen het project en de investeerder, wel is er sprake van een spreiding van de investering over meerdere projecten.
  2. Er worden obligaties uitgegeven met een vaste rente ipv zon-obligaties met een variable rente op basis van de zonnestroom productie en stroomprijs.
  3. Omdat de rente niet afhankelijk is van de zonnestroom productie is deze ook niet zichtbaar in de mijnstroom omgeving. Wel staat hier een overzicht van de investering, rente en aflossing.
  4. De looptijd van 3 jaar is korter dan de 15 jaar voor de meeste projecten met zon-obligaties (zonnedelen).
  5. Er is sprake van een herfinancieringsrisico aan het einde van de looptijd van de lening (3 jaar). Bij Zon Obligaties waarbij men rechtstreeks in 1 project investeert is hier meestal geen sprake van.
  6. Er geldt een minimum investering van 2.500 EUR ipv 25 EUR bij zon-obligaties.

 

Goed om te weten

ZonnepanelenDelen is 100% eigenaar van de uitgevende instelling van Zonlease. Stichting ZonneDelers vertegenwoordigt de belangen van de Obligatiehouders.