Je investeert met 25 euro (of meer) in een zonne-energieproject, maar wat krijg je daarvoor terug? Je ontvangt jaarlijks de ZonneRente (het rendement), daarnaast wordt je volledige investering gedurende de looptijd van het project afgelost.

 

ZonneRente

Rekenkundig wordt de ZonneRente als volgt berekend: 

[productie in kWh in ZonneRente jaar] X [ENDEX marktprijzen + vaste opslag per zonne-energieproject] 

  • Productie in kWh in ZonneRente jaar: de daadwerkelijke productie gemeten in kWh, net zoals zonnepanelen op het eigen dak.
  • ENDEX marktprijzen: de waarde van de zonnestroom op de zakelijke energiemarkt.
  • Vaste opslag: een opslag op de ENDEX prijs, specifiek voor elk zonne-energieproject.

 

Je ontvangt een hoger rendement wanneer je klant bent bij de samenwerkende energieleverancier. Jouw klantgegevens van je energieleverancier kun je invullen in het dashboard van ZonnepanelenDelen

 

Het rendement van je ZonneDeel is afhankelijk van de ontwikkeling van de energieprijs en de hoeveelheid geproduceerde zonne-energie. Een stijgende energieprijs of meer zonne-energie zorgt voor een hoger rendement.

 

Aflossing

Naast het rendement wordt je investering ook afgelost. Heb je geïnvesteerd in project met een lineaire aflossing, dan krijg je met de jaarlijkse ZonneRente ook een deel van je investering terug. In een project met lineaire aflossing en een looptijd van 15 jaar, krijg je jaarlijks 1/15e deel van je investering terug. 

 

Bij een bullet-aflossing ontvang je de volledige aflossing aan het einde van de looptijd van een project. 

 

Risico’s

Een investering brengt risico’s met zich mee. Algemene risico’s zijn: 

  • De rente: het rendement op jouw ZonneDeel is variabel
  • Het terugbetalen van jouw inleg door bijvoorbeeld veranderende regelgeving, een calamiteit of een faillissement van één van de contractpartijen.

 

Veel van de risico’s zijn geminimaliseerd door het vastleggen van duidelijke afspraken en het afsluiten van verzekeringen. De risico’s en de stappen die zijn genomen om deze zo goed mogelijk af te dekken staan beschreven in hoofdstuk 6 van het Informatie Memorandum. ZonnepanelenDelen heeft ervoor gezorgd dat je zo veilig mogelijk kan investeren in zonne-energieprojecten.

 

Meer lezen

 

Interesse? Vrijblijvend voorinschrijven kan in 1 minuut.