• Zorg dat je adres en woonplaats correct in MijnStroom staat bij Persoonlijke gegevens
  • Voeg de code van je slimme meter toe
  • Ga naar 'Mijn gegevens' en klik op koppel stroomverbruik
  • Voeg je slimme meter code toe
  • Klik op KOPPEL MIJN METER


Je koppeling wordt aangevraagd. Het kan een tijdje kan duren voordat wij goedkeuring krijgen om de data op te halen. Je ontvangt een mail of de koppeling is geslaagd.


Soms lukt de koppeling met een slimme meter niet, dit zijn de meest voorkomende problemen met de slimme meter.


WAT IS HET VOORDEEL VAN EEN SLIMME METER KOPPELEN?

Je kunt je slimme meter koppelen aan MijnStroom zodat je inzicht hebt in je eigen stroomverbruik.


Het is een extra functionaliteit voor geïnteresseerde ZonneDelers om het eigen verbruik te vergelijken met de opgewekte zonnestroom met de ZonneDelen.
 
We merken dat veel ZonneDelers actief bezig zijn met het eigen energieverbruik. Op deze manier kunnen ZonneDelers vergelijken wat zij zelf verbruiken en wat ze via de ZonneDelen en eventuele opbrengst van eigen zonnepanelen of windenergie opwekken.


De slimme meter koppeling is niet noodzakelijk voor het ontvangen van de ZonneRente of het extra rendement via de samenwerkende energieleverancier.


WAT IS EEN SLIMME METER?

De slimme meter is in tegenstelling tot wat de naam zegt niet slim, het is alleen een directe digitale data verbinding naar ‘buiten’ toe en is na expliciet akkoord van jou door derden uit te lezen.  Zo kan je zelf goed digitaal, via apps, via je energieleverancier of direct in onze MijnStroom bijhouden, wat je opwek en verbruik thuis is!


Een slimme meter kan je aan de volgende twee eigenschappen herkennen

  1. De meter heeft een digitale display (LCD schermpje) én
  2. Op de meter staan één of meer van de volgende aanduidingen: “GRPS”, “PLC”, “Modem”, “Hub”, “DSMR” of een symbool van een ‘zendmast’.

Staat geen van deze aanduidingen op de meter, dan is het een gewone digitale meter. De slimme meters worden door de netwerkbeheerders tot aan 2020 uitgerold in heel Nederland.SLIMME METER IN MIJNSTROOM

Met onze portal van MijnStroom heb je direct inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen. De projecten die live staan koppelen wij met onze systemen en zo kunnen ze live data doorgeven van de prestaties.


Met de slimme meter koppeling kunnen we, na jouw expliciete goedkeuring, het verbruik thuis matchen met de ZonneDelen. Zo weet je of je al genoeg in zonne-energie hebt geïnvesteerd om met zonnestroom jouw verbruik te compenseren!

GOED OM TE WETEN

De data die de slimme meter terugstuurt loopt 24 uur achter en zijn per eenheden van 15 minuten. De grafieken die wij kunnen weergeven binnen MijnStroom met jouw eigen verbruiksdata lopen dan ook minimaal 24 uur achter. In de maandrapporten die we via e-mail uitsturen is de data juist weergegeven.