De ZonneRente wordt jaarlijks uitgekeerd, zo'n 21 dagen na afloop van de ZonneRente periode.


In enkele projecten is de uitkering op een ander moment. Dit kun je terugvinden in het Informatie Memorandum van het project.


Wanneer is een ZonneRente periode afgelopen?

De uitgiftedatum bepaalt de startdatum van de jaarlijkse renteperiode.


Een ZonneRente periode loopt van de dag in het jaar dat de ZonneDelen zijn uitgegeven tot dezelfde datum van het volgende jaar. Wanneer de uitgifte bijvoorbeeld op 29 juli 2015 is gedaan, dan loopt een zonnerente periode van 29 juli tot en met 28 juli van elk jaar.


Bij de meeste projecten wordt 21 dagen na afloop van het ZonneRente jaar de uitbetaling gedaan via ZonnepanelenDelen of via de samenwerkende energieleverancier. De uitgifte datum (en dus ook de datum van de uitkering van de ZonneRente) kun je in het dashboard van ZonnepanelenDelen terugvinden. 


Onder Projecten > Project > Betalingen kun je een overzicht van de betalingen vinden. De genoemde datum is de einddatum van een ZonneRente jaar. De betaling zal je enkele weken na deze datum op je bankrekeningnummer terug kunnen vinden. Je vindt de uitsplitsing naar ZonneRente en aflossing en via wie de betaling is gedaan.


Goed om te weten

  • De jaarlijkse ZonneRente wordt door ZonnepanelenDelen naar je overgemaakt, of via de energieleverancier. Hoe deze betaling gaat, staat in dit informatie artikel beschreven. 
  • Het ZonneRente bedrag kan verschillen als deze via de energieleverancier wordt betaald. Deze legt er in de meeste gevallen een opslag bovenop.
  • De uitgifte datum verschilt per project. Wanneer je in meerdere projecten hebt geïnvesteerd, ontvang je van de verschillende projecten op verschillende dagen in het jaar je ZonneRente.