Je krijgt een hoger rendement als je klant bent bij de energieleverancier die ook partner is van het zonne-energieproject waarin je hebt geïnvesteerd dan krijg je een hogere vergoeding voor jouw opgewekte kWh zonnestroom. Het kan dus zeer gunstig zijn om bij de energieleverancier te blijven of over te stappen!


Elke energieleverancier kan zijn eigen afspraken maken met een zonne-energieproject dus controleer altijd het Informatie Memorandum per project wat de afspraak precies is. 


De hogere vergoeding kan op basis van je kale kWh-prijs in je contract worden bepaald, of je krijgt een vast bedrag op elke opgewekte kWh.


Hoe geef ik mijn energieleverancier door?

Je kunt in de persoonlijke portal aangeven bij welke energieleverancier je energie afneemt.


Wanneer je je energieleverancier in de portal van ZonnepanelenDelen hebt ingevuld én jouw energieleverancier is de partner van het zonne-energieproject dan zorgen wij dat je de hogere vergoeding naar je wordt overgemaakt. 


Het einde van de jaarlijkse ZonneRente periode is de peildatum. Dan wordt nagegaan of je klant bent bij de samenwerkende energieleverancier. Zorg dat voor die datum je gegevens goed in de portal staan. Je krijgt hier 3 weken van tevoren een herinnering over. Hoe de jaarlijkse ZonneRente wordt uitbetaald staat in een ander artikel beschreven.


Goed om te weten

  • Het invoeren van je energieleverancier is optioneel. Heb je geen energieleverancier ingevuld dan keren we de ZonneRente direct uit op het bankrekeningnummer dat bij ons bekend is. Dit gebeurt bij de meeste projecten 21 dagen na het aflopen van de ZonneRente periode.
  • Als je van energieleverancier verandert, waarbij je geen energie meer afneemt van de samenwerkende energieleverancier, dan blijf je de ZonneRente ontvangen. Het hogere vergoeding vervalt dan.
  • Mocht de vergoeding van de energieleverancier lager zijn dan de kWh vergoeding van ZonneDelers (dit is het geval als je een lagere kWh-prijs hebt dan de berekende ENDEX marktprijs), dan krijg je dezelfde vergoeding als de ZonneDelers. Je vergoeding als klant van de samenwerkende energieleverancier is daarmee niet lager dan de vergoeding van ZonneDelers.


Meer weten

Hoe wordt de jaarlijkse ZonneRente uitbetaald?