Je betaalt geen inkomstenbelasting of energiebelasting over het rendement. De obligaties tellen als privé persoon mee in box 3. Over het rendement van dit vermogen moet belasting worden betaald indien het vermogen van de obligatiehouder boven de belastingvrije voet komt (of het dubbele bij fiscale partners). 


Obligatiehouders komen niet in aanmerking voor de vrijstelling groen beleggingen aangezien die alleen geldt voor beleggingen in fiscaal erkende groene fondsen.


Overzicht van je ZonneDelen

Bij de aangifte wordt gevraagd om een nummer, vul hier het nummer van je ZonneDelen in. Deze kun je vinden onder 'ZonneDelen' via 'Mijn Gegevens'. In de kolom onder Mijn ZonneDelen kun je de nummers van je ZonneDelen vinden.


De totale waarde van je ZonneDelen is hier ook terug te vinden. Onder 'Mijn gegevens' en vervolgens 'ZonneDelen' staat de totale waarde van je investering in zonne-energieprojecten op ZonnepanelenDelen.nl.


Je kunt daar ook het fiscale jaaroverzicht downloaden voor de eigen administratie. Zo weet je de totaalwaarde van de investeringen aan het begin en op het einde van het jaar. Het fiscaal jaaroverzicht 2019 is via deze link te downloaden.